STOR LÖPARFEST TILL UPPSALA CITY
MED SH BYGG SOM PRESENTATÖR

Så är det äntligen dags. Fredag 23 augusti får Uppsala sitt första stora stadslopp för löpare på alla nivåer. Med start och mål en fredagskväll i centrala Uppsala hoppas arrangörerna att det ska bli en folkfest för både löpare och publik. 

Sh bygg går nu in som presentatör
i det nystartade löpevenemanget.

Loppet, som heter Uppsala Night Run, är uppdelat i distanserna 10 och 5 km och sträckningen går genom både historiska delar av Uppsala, som Slottet och Domkyrkan, och City där både Gågatan och Stora torget blir en del av upplevelsen. 

Att starta ett helt nytt löplopp och placerat mitt i Uppsala centrum har sina utmaningar. Att kunna presentera vår lansering med Sh bygg, en oerhört stark lokal representant som alltid visat sin kärlek till Uppsala skapades förutsättningarna att ge Uppsala en riktig folkfest!, säger Morgan Blom på Sprocket Event.

-Ansvar, glädje och kompetens är våra ledord!

Vi är oerhört stolta över att bidra till ett levande Uppsala där människor trivs, utvecklas och har roligt. Att ta en aktiv roll under Uppsala Night Run är ett fantastiskt tillfälle för oss på Sh bygg att ha en gemensam och rolig aktivitet tillsammans med vår kompetenta och inspirerande personal, att göra det möjligt att bidra till bra hälsa, ser vi som ett ansvar som arbetsgivare.  Sen hoppas jag givetvis att vår personal visar upp vår kompetens inom löpning också, som vi vet främjar både kropp och knopp Säger Sara Mentzer, marknadsansvarig på Sh Bygg.

Loppet har alltså premiär i år med en målsättning på över 3 000 löpare och 10 000 inom ett par år när loppet har blivit mer känt i Sverige och internationellt.

-Löpning är en motions- och tävlingsform som fortsätter att växa i popularitet. Inte minst de så kallade upplevelseloppen med olika typer av kringarrangemang. Och som arrangör av andra stora sport- och idrottsevenemang i Uppsala har vi länge funderat på hur vi skulle vilja ordna den perfekta löparfesten. Svaret blev Uppsala Night Run. Ett lopp genom centrala Uppsala en fredag kväll med massor av spännande arrangemang runt loppet för publik och deltagare. Både för dem som tar sin löpning på största allvar och alla de som deltar för att det är kul och gillar motion och frisk luft. Vi vill skapa en riktigt folkfest i City och ser fram emot en riktig höjdarkväll med massor av överraskningar, säger Morgan Blom på Sprocket Event som ansvarar för arrangemanget.

Navet för Uppsala Night Run blir S:t Eriks torg och Saluhallen där uppvärmning, mat & dryck och underhållning både före och efter loppet sker för löpare och publik.

Starten sker på Drottninggatan och den första utmaningen blir att ta sig upp till Uppsala slott, förbi Domkyrkan och Universitetshuset för att sedan springa ner mot City och längs Gågatan, som kommer att vara fylld av aktiviteter den här kvällen. Avslutningen går längs Fyrisån med en spektakulär målgång och sedan fortsätter festen på S:t Eriks torg och Saluhallen.  

-Att kunna dela denna stund med övriga besökare & deltagare gläder oss extra mycket och ger en möjlighet för oss att träffa dem som vi kanske inte skulle kommit i kontakt med annars, avslutar Sara Mentzer.

För mer information, kontakta gärna:
Morgan Blom, Sprocket Event Arrangör av Uppsala Night Run
Tel: 0760 27 68 40 E-post: morgan@sprocketevent.se
Webb: www.uppsalanightrun.se 

Sara Mentzer, marknadsansvarig SH Bygg
Tel: 0735 95 63 39 E-post: sara.mentzer@shbygg.se
Webb: www.shbygg.se 

Sh bygg i korthet: Grundat 1923, vilket gör Sh bygg till ett av branschens äldsta entreprenadföretag. Med 350 anställa utför de bygg-, sten-, och anläggningsarbeten med en omsättning 2018 om 1,26 Md kronor.